Zeedag 5 Februari

Het nadeel van een insidestateroom is dat je niet ziet wat voor weer het buiten is dit kan je wel zien op de tv maar dat is toch anders. Het was weer tijd voor het onbijt we namen niet zoveel want we zouden om 11.00 uur ga brunchen in Palo's dit kost 15 dollar pp extra. Tijdens het ontbijt met Alex gesprokken over zijn werk, hij vertelde ons dat de Chef's contracten van 2 maanden hadden en dan weer vrij waren. Hij moest na die periode meteen weg uit LA omdat hij daar niet mocht blijven, in Florida mocht hij wel even blijven. En dat het ook heel zwaar werk is en omdat je veel uren maakt, maar dat het goed verdient voor hem. We hebben ook nog over zijn priveleven gehad, zijn vrouw was nu al een tijdje mee aan boord als gast. Wat ons deze keer opviel was dat veel personeel het over hun werk had en over hoe het leven aan boord was en hun dromen na deze periode. Misschien kwam dit wel omdat er niet zoveel gasten aan boord waren die al vaker een cruise hadden gemaakt.

Inmiddels was het 11.00 uur geworden tijd voor Palo,  Patrick mocht er niet in omdat hij een spijkerbroek droeg. Wij dachten dat je alleen een nette broek moest dragen bij het diner, ik werd naar de tafel gebracht en Alex uit Rusland was weer onze ober. Op Patrick gewacht en kregen een rondleiding langs het eten, ondertussen was ons drinken gearriveerd.





Je kan alle soort brood en broodjes krijgen die special voor Palo gemaakt worden, en warme gerechten die moet je bij de server bestellen. En dan nog alle toetjes die ze hebben is zeker die 15 dollar waard. Alex werd steeds lastig gevallen door een dame uit Rusland die de laatste dag nog vanalles wilde weten. Zijn collega's plaagde hem dat hij ons niet netjes behandelde en wij deden natuurlijk mee en zeiden daar gaat je fooi. Hij kwam zijn verontschulding aanbieden en zo kwamen we aan de praat over zijn leven en toekomst. Hij had kind en vrouw thuis zitten en miste ze wel maar hij kon in deze jaren zoveel verdienen dat hij een eigen cafe kon beginnen. We vertelde hem ook dat we onze servers (obers) in de restaurants niet zo geweldig vonden en dat die na 4 dagen nog niet wisten wat we drinkte en hij wist het na de eerste keer al dat we geen water wilde en ik geen ijs in mijn cola light. En dat Patrick zijn eten heet wilde en niet Disney standaard. Hij zei als je de volgende keer weer cruised met ons dan moesten maar iedereavond bij hun komen eten. Was wel iets te regelen voor ons volgens hem? Het was tijd om te gaan en toe zag ik de chefkok van Palo en dat was dezelfde als op de TA 2010, even gevraagd of dat zo was. En het bleek zo te zijn.

Zijn daarna nog wat gaan winkelen en naar ijssculpturen hakken wezen kijken is gaaf om te zien. Ik ben ook nog even naar captain's corner geweest, hier kon je vragen stellen aan de capitain en nog twee andere mensen.



Om 16.00 uur begon de Final Jackpot Bingo in de Walt Disney Theatre, het was echt druk maar niks gewonnen.Om 18.15 naar het theater voor de laatste show Remember The Magic, heb lekker een chocolade smoohtie genomen. Show was leuk alleen Glen Forster had voor mij niet gehoeven. Ik ben ook nog naar Guest Talent Show wezen kijken, dan zie je hoe erg kinderen in Amerika worden opgefokt om de beste en mooiste te zijn. Er waren veel showmeisjes op het schip en die moesten natuurlijk ook optreden en als je ziet wat voor kleren die dragen en make up op hebben is gewoon niet normaal. Ik hoop alleen dat ze het zelf leuk vinden, het ziet er grappig uit maar ik weet niet?


Het was alweer 20.00 uur tijd om Patrick te gaan zoeken want het was tijd voor onze laatse diner aan boord maar eerst nog even onze koffers buiten de deur gezet en op naar het eten. Deze avond geef je je servers hun fooi en neem je afscheid van hun en je tafelgenoten. Alle tafelgenoten waren er deze keer, maar het bleef vrij stil aan tafel gewoon het beleefde praatje. Ook die Amerikanen zeiden bijna niks tegen elkaar, maar toch hing er geen spanning. Na het eten gezegd tegen de rest dat we de volgende dag niet bij het ontbijt zouden zijn. Dit ook tegen de servers gezegd die vroegen waarom dat was, verteld dat we afscheid wilde nemen van Alex bij BBB. Voor ons was er ook nog een andere reden, laatste keer hadden we echt een heel goed contact met onze tafelgenoten en servers. En toen viel ons het afscheid heel zwaar, en we wilde het nu luchtig houden. Na afscheid te hebben genomen van iedereen snel naar de Till We Meet Again party in de lobby. Hier komen alle disneyfiguren en van de mensen die de shows doen bij mekaar voor een laatste fotosessie en dan nog een liedje en is het gedaan wat disneyfiguren betreft.


Om 10.30 uur is er in Wavebands nog de Pub Night, daar komt de Cruise Staff Team een show weggeven dat is echt lachen zeker als je hun een beetje kent. Na de show onze laatste snack en een cola light en op naar bed.

Onze laatste handdoekfiguur, onze stateroomhost heeft goed voor onze kamer gezorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten